Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие  в

...
Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие  в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Няма оправдание за подобен акт на насилие в Израел

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел взе участие  в Молитва за мир в Софийската синагога. Събитието бе  инициирано от Организацията на евреите в България " Шалом ", Централен Израилтянски нравствен съвет, Федерацията на ционистите в България и Организацията на приятелите на Израел в България " Негев “.

" България осъжда по най-категоричен метод бруталните терористични офанзиви на " Хамас " в Израел. Ние поддържаме израелския народ в този миг и изричаме своите съболезнования за жертвите и техните фамилии “,заяви пред присъстващите Мария Габриел.

Тя бе безапелационна, че взетите за заложници цивилни жители би трябвало да бъдат неотложно и абсолютно освободени.

" Няма опрощение за сходен акт на принуждение и Израел е в правото си да се пази според интернационалното и филантропично право “, посочи  вицепремиерът.

Габриел акцентира, че е належащо да се положат оптимални старания за недопускане на ескалацията в района. 

" Подкрепа към всички, които в дейностите си се водят от волята да се постави завършек на насилието. За да пребъде в тъмнината, още веднъж лъчът на светлината “, насочи обръщение Мария Габриел.

В Молитвата за мир се включиха  президентът Румен Радев, ръководителят на Народното събрание Росен Желязков, кметът на София Йорданка Фандъкова, министри, народни представители, посланици, членове и другари на еврейската общественост в България.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР